Paccas OyPaccas Oy


Paccas Oy valmistaa muodikkaita, huippulämpimiä ja käyttömukavuudeltaan verrattomia poronnahkaisia asusteita. Tuotteet valmistetaan kokonaan Suomessa.


Paccas Oy:n juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse, jolloin pienistä nahkaverstaista alkoi Kokkolan kehitys nahkakaupungiksi. Miika Muhonen (s. 1879) työskenteli Huhdan nahkatehtaalla työnjohtajana ja vaimonsa Olga Muhonen (s. 1893) työllisti monen muun lailla itsensä ompelemalla nahkakäsineitä talon töiden ohella. Hän opetti taidon myös tyttärilleen. Tyttäristä Aili jatkoi nahkatuotteiden parissa ja Ailin pojat perustivatkin omat nahkakäsineitä valmistavat yrityksensä 1980-luvulla.

Toinen Ailin pojista on Paccas Oy:n yrittäjän, Satu Koittolan, isä, jonka opastuksella Satu aloitti kintaiden leikkaamisen jo 12-vuotiaana. Hän sai tutustua erilaisiin menetelmiin työstää nahkaa ja oppi jo pienestä tunnistamaan hyvän raaka-aineen ja laadukkaan työn jäljen. Vuonna 2012 Satu perusti Paccas Oy:n jatkamaan arvokasta käsityöperinnettä, joka on kulkenut jo pitkän matkan käsistä käsille ja toivottavasti jatkuu edelleen.

Paccas-tuote on hyvä valinta, sillä se on mukava käyttää, erittäin lämmin, eettinen ja ekologinen. Paccas-tuotteiden suunnittelussa on huomioitu käytettävyys, ulkonäkö ja laadukkaat materiaalit. Poronnahka on pehmeä, joustava ja hyvin lämpöä pitävä materiaali. Poro saa vaeltaa vapaana luonnossa ja nahka on lihateollisuuden sivutuote. Tuotteet valmistetaan sukupolvelta toiselle siirtyneiden menetelmien mukaisesti käsityönä alusta loppuun asti Suomessa.
Paccas Oy

Palolanraitti 31
68320 Ruotsalo


p. 0500 876 345


info@paccas.fi
www.paccas.fiValmistajalta ei löytynyt yhtään tuotetta.