Ämmin pihkavoide

  Luonteva

Pihkaa suomalaiset ovat osanneet käyttää jo ennen apteekkilaitoksen perustamista. Tämä ikivanha kansanlääkinnän ensiapuvoide sopii niin ihmisten kuin eläintenkin ihossa oleviin hitaasti paraneviin haavoihin, palovammoihin, ihottumiin ja muihin ongelmiin. Lue lisää rullaamalla alas!

Kaikki Luontevan tuotteet näet täältä.

Tiedot

24,00 € sis. alv

Tiedot

Ämmin pihkavoide on perinteisellä, lappilaisella tavalla valmistettu. Pihkamme on peräisin pohjoisen Suomen puhtaista metsistä. 30 ml.

Aineosaluettelo:
Spruce resin
Butter


Pihkaa tihkuu puun rungon vauriokohtiin suojatakseen puuyksilöä taudeilta. Puun kuoren lisäksi pihka parantaa todistetusti myös ihmisihoa. Pihkaa on käytetty vaikeisiin haavoihin jo muinaisessa Egyptissä. Myös suomalaisessa kansanlääkinnässä on käytetty kuusenpihkaa ikiajat. Ensimmäinen kirjallinen maininta pihkan käytöstä Suomessa on 15oo-luvulta, jolloin pihkaa suositeltiin lääkärikirjassa käyttämään säärihaavoihin. Todennäköisesti pihkan parantava vaikutus on tiedetty Suomessakin jo satoja vuosia tätä ennen. Vanha kansa paransi pihkalla muun muassa tulehtuneita paiseta, palovammoja, ihottumia ja märkiviä haavoja.

Pihkavoidetta on perinteisesti valmistettu kuusenpihkasta, joka kerätään käsin elävästä puusta. Myös mänty tuottaa pihkaa, mutta sen pihja ei ole yhtä antimikrobista kuin kuusen tuottama pihka. Tämä voi selittyä sillä, että kuusi elää luonnostaan kosteammassa elinympäristössä, jossa sen täytyy puolustautua homeita ja muita mikrobeja vastaan.

Tutkimusten mukaan pihka edistää haavojen parantumista estäen haitallisten mikrobien kuten bakteerien ja homeiden kasvua. Tämän lisäksi on näyttöä siitä, että pihka itseasiassa edistää haavan ihon umpeutumista. Pihkavoidetta on käytetty sairaaloissa jopa pahamaineisia MRSA-infektioita vastaan, joihin ei tiedetä moniakaan hoitokeinoja. Pihkavoidetta käytetäänkin nykyään menestyksekkäästi useissa yliopistollisissa- ja keskussairaaloissa ympäri Suomen.

Hyvää pihkavoiteen käytössä on sen edullisuus, tehokkuus sekä turvallisuus. Pihkavoide on yksi ase taistelussa antibioottiresistenttejä superbakteereja vastaan. Antibioottien tehon hiipumista ja resistenttien bakteerikantojen syntyä pidetään yhtenä yhteiskunnan suurimmista kauhukuvista.

Pihkavoiteen käyttö

Perinteisesti on käyetty edistämään puhtaan haavan paranemista tai parantamaan tulehtunutta haavaa, sieni-infektiota tai ihottumaa. Esimerkiksi asfaltti-ihottumaan ja eläinten puremiin kannattaa laittaa pihkavoidetta mahdollisimman pian, jolloin tulehdusta ei pääse syntymään lainkaan, vaan haava alkaa samantien parantua. Pihkalla on myös parannettu ja ennaltaehkäisty kivuliaita kynsivallin tulehduksia. Pihkaa käyttämällä voidaan välttyä pahemmalta tulehdukselta ja tilanteelta, jolloin haavan hoitoon tarvittaisiin antibiiottia.

Toisin kun monia muita kosmetiikkatuotteita, pihkavoidetta käytetään suoraan ja syvälle haavaan. Pihka tyrehdyttää verenvuotoa eikä kirvele. Sieni- ja bakteeri-infektioissa pihkaa on perinteisesti levitetty suoraan hoidettavalle alueelle, silloin hoidettavan kohdan päälle on tarvittaessa laitettu laastarin tai taitos.

Pihkaa voidaan käyttää hoidettavaan kohtaan useita kertoja päivässä kunnes hoitoa ei tarvita.

Tikkujen poisto

Pihkasalva sopii erinomaisesti tikkujen poistoon. Pihkasalvaa levitetään paksu kerros tikkukohdan pälle. Tikkukohdan päälle laitetaan yöksi päälle kevyt laastari tai side. Todennäköisesti tikku alkaa aamuun mennessä työntyä ulos.

Eläimille, matkoilla ja mökillä

Pihkasalvaa kannattaa olla mukana mökillä sekä matkustaessa lämpimiin maihin tai paikkoihin, joissa on huono hygienia. Pihkavoidetta voi myös levittää ohuelti auringon polttamalle iholle

Pihkasalvaa voi käyttää myös eläinten hoidossa. Ainoa este pihkasalvan käytölle on vakava hartsiyliherkkyys tai -allergia, joka on kuitenkin harvinainen.

Ämmin pihkavoide on kätevässä matkapakkauksessa. Pieni 30 ml rasia kulkee aina mukana!NYT saat alennusta, jos tilaat useita. Tilaa kaksi kappaletta, saat alennusta 6 €, kolmesta saat alennusta 12 €!

Lisätiedot

Toimitusaika 3-5 arkipäivää
Valmistaja Luonteva